22.6.2015

Tuplanolla ja punainen

Moi! 12.6. Mua jännitti tosi paljon, kun oltiin pakattu poni koppiin ja tavaroita oli auto täynnä. Matka kohti Yli-Iitä alkoi. Niin minne oli matka? Ensimmäisiin yön yli kisoihin!-Oikeastaan kahden yön yli. Matkustettiin siis Ylirannan ratsutilalle powercupin aluekarsinta kilpailuihin. Matka meni hyvin ja oltiin perillä n. kahdeksan aikoihin, jolloin purettiin poni, laitettiin tavarat, annettiin ilta ruoka ja lähdettiin nukkumaan.
        Seuraavana aamuna kello soi 7.00 ja 8 oltiinkin jo menossa tallille. Aamulla kun oli hyvin aikaa, kävin ensin taluttelemassa ponia, sitten kuvailin ekoja luokkia ja lähdettiin jo verkkaamaan. Powercupissa meillä korkeutena oli 80cm, koska Inkku mitattiin kuukausi sitten säkäkorkeuteen 141.0cm jolloin se menee sentin yli pikkuponista. Verkka oli mukava ja otin hyppyjä ristikolle, pystylle ja okserille. Kun meidät kuulutettiin valmistautumaan kävi kaikki äkkiä. Edellinen ratsukko kielsi ulos ja meidän oli aika mennä radalle.

                                        Postauksen kaikki radalta otetut kuvat c Emma Hand

   
        Kiersin kentän ympäri, tervehdin, laukkasin ympyrän ja kiihdyttelin suoran, kunnes otin kiinni ja aloitin. Ykköselle poni kyttäsi ja rohkaisin raipalla, kakkoselle sama homma. Tämän jälkeen loppu rata onkin melkein pimennossa ja muutamia kertoja ponin epäröidessä jouduin raipalla ja äänellä rohkaisemaan, koska se jäi päälle alku radasta. 8 esteellä hoksasin päässeemme uusintaan ja päätin vetää varman päälle. Niinhän mä sitten tein. Tein pidemmät tiet kuin perusradalla ja näin ollen meillä oli uusinnan huonoin aika, mikä ei kyllä haittaa ollenkaan, sillä vedin tarkoituksella varman päälle, mieluumin 0vp ja huono aika kuin hylätty tai virhe pisteitä. Lopuksi selvisi, että olimme 9/15. Itseä häiritsee tuo könötys ja muu istunta esteiden välillä.        Illalla kävin vielä ratsastamassa ponin läpi kouluosuutta varten ja ennen sitä käytiin upealla maastoeste radalla menemässä porrasbankettia ja vettä. Aivan huippu fiilis, sillä poni tykkäsi ja mulla on maastoesteet ollut haavena, mutta ajatuksena että poni pelkää, niinkuin edellisenä päivänä ei päästy taluttaen tukin ohi. Koulua mun tartti vääntää vaan 15 min kun poni tuli niin hyvin kuulolle, että turhaan rasittaa enempää.
 
       Sunnuntaina oli kouluosuus, jossa ohjelmana tuttuakin tutumpi Helppo B K.N.Special. Verkkailin hetken ja kun selvisi että luokka myöhästyy 10 minuuttia annoin pitkät ohjat. Kun luokka alkoi keräilin ohjat takaisin ja poni ei ollut enään ollenkaan kuulolla. Siinä aikani sitten taivuttelin ja sain kuin sainkin sen just eikä melkein hyväksi radalle.
      Radalle lähtiessä poni oli liikkunut hyvin eteen verryttelyssä, mutta aitojen sisäpuolella oli niin pohkeen takana kuin olla ja voi. Yritin kevyessä ravissa ratsastaa eteen, mutta ei niin ei. Silloin tuomari jo vihelsikin ja oli aika aloittaa. Rata oli muuten mielestäni kohtuu hyvä, mutta eteenpäin pyrkimys oli lähtenyt lomalle ja ponia sai pyytää eteen kuin betoni muuria, mutta tahtia ei tullut. Radan jälkeen fiilikset olivat ristiriitaiset, mutta tyytyväiset.


     
        Lähdettiin kävelemään loppukäynnit maastoon ja isi jäi kuuntelemaan prosentit jotka olivat meidän b:n ennätys 62.000% Kiilasimme kolmanneksi mutta vielä oli luokkaa paljon jäljellä. Puolessa välin luokkaa sai toinenkin ratsukko 62% eli olimme jaetulla kolmos sijalla. Viimeisimmistä ratsukoista kuitenkin yksi kiilasi ohitsemme ja sijoitumme jaetulle 4 sijalle! Ensimmäinen punaine ruusuke, huippua <3. Lisäksi molemmissa osakilpailuissa hyväksytyn tuloksen saaneet saivat powercup ruusukkeet ja nyt jännätään aluejaoston tuloksia, että päästäänkö finaaliin.
     Videolla molemmat radat ja muuta pätkää reissulta. (Blogger muussasi joidenkin kuvien laadut.)

7 kommenttia:

 1. Teillähä näytti menevän ihan sairaan hyvin!! Toivottavasti nyt pääset vaan sinne finaaliin! Pärjäisitte kyllä varmasti hyvin sielläkin ;) Montako sai tuplanollan siinä esteillä?

  VastaaPoista
 2. Sulla on tosi hyvä blogi - liityin lukijaksi! Tää oli tosi hyvä postaus, mutta mua jäi häiritsemään kun sulla heiluu tosi paljon kädet kun ratsastat.
  Käy toki kurkkaamassa mun blogiin! :) (karvaturpia.blogspot.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pilvi :) Tuo käsien heiluminen on ainainen ongelma josta opettajat jankkaavat. Puolen vuoden sisään parantunut huimasti kuitenkin entisistä linnun siivistä :D

   Poista