19.12.2014

Luukku 20

 
 Bloggaamisen perusta

Mikä on bloggaamisen perusta? Minkälaista blogia jaksaa lukea?

Ulkoasu

Jos ulkoasu on aivan kamala, harvoin jaksan edes jatkaa selailua. Ei siinä välttämättä tarvitse olla koodeja ja hienoja hienosäätökohtia, kuhan se on siisti ja edustavan näköinen, ei mikään räikeä pinkki jossa on räikeän keltaisia tähtiä. Pelkästä sen katsomisesta menee pää ihan puhki. Itse olen mielummin rauhallistn mutta pirteitten värien puolella, mutta kyllä ne kirkkaatkin on kivoja jos ne vaan on tarpeeksi järkevästi muokattu ja ajateltu. Ulkoasuun lasken myös bannerin. Blogilla pitää olla ehdottomasti banneri. Bannerinkin täytyy olla siisti ja ajatuksella tehty, ei täyteentupattu huolimattomilla rajauksilla varustettu, ja varsinkaan mitkään miljoonat picmonkey sydämmet, tonttulakit jne on ehdoton not. Joulubannereissa on kiva jos siinä on sitä jotain joulujuttua esimerkiksi just tonttulakki, mutta jos niitä on esimerkiksi joka kirjaimen päällä niin ei.. Myös jos banneriin laittaa taustan, se on ehdoton miinus jos siinä on esimerkiksi tähtitausta kun blogilla olisi vaikka ruohikkotausta. Sama tausta, tai banneri läpinäkyväksi. 
Kuvat (ja videot)

Yksi pääasia on blogin materiaalit. Joka postauksessa pitää olla kuvia, kuvttomia postauksia hyvä jos jaksaa lukea.. Jos ei kuvia niin edes sitten sen edestä videokooste, mutta jotain on oltava. Kuvien pitää olla hyvälaatuisia. Ei mitään Canon eos 7D ja 800e putkella ja kameralla otettuja, ihan pokkari tai joskus jopa kännykkä kelpaa. Pääasia että kuvassa on se laatu, eikä se oo mikään heilahtanut tai muuten sumea, huono, pimeä, puhkipalanut jne. Videoissakin täytyy olla se laatu, ei sekään mikään pime/ylivaloittunut ja rakeinen voi olla. Useimmiten huonoissa kuvausolosuhteissa on helpompi kuvata videota kun se ei voi oikein tärähtää. Itsekkin otan esimerkiksi maneesissa pimeällä illalla videota kun räpsin kuvia.

Postauksen sisältö

Jos postaus on tämännäköinen..

" Kävin tänään ratsastaa Manulla ja Manu oli tosi hieno! <3 Ratsastin kaikkia askellajeja ja tein eri tehtäviä. Sit putsasin karsinan ja tottakai hoidin poninkin. "
.. tai.. 
" Manu on maailman paras poni oikeesti <3<3<3<3<3<3<3 :)) Mä rakastan Manua tänään se oli taas jiin hieno kun menin askellajit läpi!!<33 Sit hoidin ponin pois ja siivosin karsinan. :))  Sit mun kyyti tuli :( I LOVE MANU!!!!!<33333333333

.. on oikeesti kamalaa. Ekahan on silleensä vielä siedettävä, mutta kuka jaksaa lukea postauksesta toiseen tuota samaa kaavaa, jossa ei edes kerro mitä kunnolla teki? Meni askellajit ja teki tehtäviä, mitä tehtäviä? Paisuttakaa tekstiä, kertokaa yksityiskohtia. Sellaisesta tekstistä saa jo kuvan siitä mitä on tehnyt ja miten on mennyt. Toisessa aivan sama juttu mitä sanoinkin ekasta. Toisessa on vaan käytetty hirveitä hymiöspämmejä. Itse yritän käyttää vain vähän hymiöitä, koska silloin tekstistä ei tule sekavaa, ja näyttää asiallisemmalta kirjoitukselta. Ette te mihinkään koulutehtäväänkään hymiöspämmejä tee? Postaus on internetissä, kuka vaan voi nähdä sen. Siksi postauksen sisällön pitää olla jotain muuta kun hymiöspämmejä mitä kakkoset tekee.  Tiivistettynä hyvä postaus on: paisutettu eli kerrottu asioita eikä vaan parilla lauseella jotain epämääräistä, ei hymiöspämmejä (pari hymiötä on ihan jees), ei kirjotusvirheitä, mielenkiintoista, jotain materiaalia.

Bloggaajan täytyy myös osata kirjoittaa mielenkiintoisesti, saada siitä postauksesta hehkumaan se että sen tekee omasta tahdostaan eikä ole pakkopullaa. Oikeesti, jos kirjoittaa pakkopullana, se näkyy. Silloin pitää mielummin pienen tauon kun kirjottaa vain pakolla.                                                                                                                                                  

Huomasitteko kuvista kuka kenties kirjoitti tämän postauksen? 
Oikein! Camillahan se tämän kirjoitti! Kiitos:)

Mitäs piditte? Cami kertoi tosi kivasti mun mielestä, en tehnyt ollenkaan muutoksia. Lisäsi vain kuvat. Täällä siis nyt blogin oikea kirjoittaja.

Itse olen samoilla linjoilla Camillan kanssa.

1 kommentti: